Близо 370 милиона избиратели имат право на участие в насрочените

...
Близо 370 милиона избиратели имат право на участие в насрочените
Коментари Харесай

Близо 400 млн. европейци имат право да гласуват на евроизборите през юни

Близо 370 милиона гласоподаватели имат право на присъединяване в плануваните за началото на юни избори за евродепутати, означиха през днешния ден представители на Европейския парламент на събитие, отдадено на оставащите 105 дни до началото на процеса.

Говорителите дефинираха идните избори като " по-политически отпреди " и показаха очакване за по-висока изборна интензивност, както демонстрират данните за желанията на гласоподавателите отпреди два месеца. Екологичен потенциал през днешния ден показа онлайн портал, където всеки може да получи нужната информация за изборите и даже да настрои електронния си календар за увещание за деня на гласуването в неговата страна.

Екологичен потенциал завършва работа на 25 април, а за 23 май е планувана опция за спор сред водещите претенденти за идващ ръководител на Европейската комисия. На 9 юни Екологичен потенциал ще разгласи резултатите от изборите за евродепутати. В средата на юли новоизбраните евродепутати ще се съберат на първото си съвещание в Страсбург и ще изберат ръководител на Екологичен потенциал. През септември следва изборът на новия началник на Европейска комисия, а през октомври-ноември се планува евродепутатите да гласоподават за избора на новите еврокомисари.

На последните избори за Екологичен потенциал през 2019 година гласоподаваха към 200 млн. европейци (51 на 100 изборна активност) и това бе с девет на 100 повече от изборите през 2014 година. Кампанията на Екологичен потенциал за идните избори коства по девет евроцента на жител с право на глас, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР