Близо 3600 ученици са включени в допълнително синхронно обучение от

...
Близо 3600 ученици са включени в допълнително синхронно обучение от
Коментари Харесай

Близо 3600 ученици с допълнителни уроци по проекта за равен достъп до образованието

Близо 3600 възпитаници са включени в в допълнение синхронно образование от разстояние в електронна среда от началото на плана BG05M2OP001-5.001-0001 „ Равен достъп до учебното обучение в изискванията на рецесии “ . Той е финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз /ЕС/ посредством Европейските структурни и капиталови фондове и започва при започване на 2021 година като опция за превъзмогване на последствията от пандемията от COVID-19. Дейностите по плана не престават до края на 2023 година, отговаряйки на новите действителности и прилагайки нови просветителни подходи.

Една от дейностите, която продължава, е спомагателното образование, което могат да получат възпитаници с пропуски или компликации при усвояването на образователния материал. Възможност за спомагателни онлайн уроци по български език и по други предмети имат и възпитаници от Украйна, записани в български учебни заведения . За интервала януари – март 2023 година в в допълнение синхронно образование от разстояние в електронна среда по разнообразни образователни предмети са включени 1486 деца. С тях учениците, които се възползват от тези уроци, от началото стават общо 3557 .

Голяма част от учениците употребяват предоставените по плана механически устройства . За интервала от януари до март тази година за краткотрайно прилагане са раздадени 1016 механически устройства на възпитаници и педагогичен експерти .

По плана досега на учебните заведения са раздадени 64 997 портативни механически устройства за възпитаници и 20 692 – за педагогичен експерти, както и 1403 универсални шкафове.

Провеждат се и образования за придобиване на умения за работа с електронни просветителни платформи на възпитаници , в това число и на такива от уязвими групи. На някои им се постанова да ги употребяват за първи път, а други изпитват усложнения при работа с тях.

Дейността обгръща и първокласници, което способства за реализиране на прехода от предучилищно към учебно обучение , включително и в електронна среда. За интервала януари – март 2023 година са образувани 905 групи за образования, а от началото на плана – 17 161. Общо 90 993 възпитаници са получили документи за преминато образование . По плана базови цифрови компетентности могат да получават също просветителни посредници и родители, като от началото на плана такива образования са минали 25 000 .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР