Близо 3500 нови работни места в България съвсем скоро, стана

...
Близо 3500 нови работни места в България съвсем скоро, стана
Коментари Харесай

Германски инвестиции у нас ще разкрият 3 500 нови работни места

Близо 3500 нови работни места в България напълно скоро, стана ясно след известие за започване на капиталови планове в региона на производството на автомобилни съставни елементи и в региона на осведомителните и информационните технологии. Това оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността, след среща на отрасловия министър Никола Стоянов с компании от Бавария.

Компания в региона на автомобилостроенето до няколко месеца започва своя план в България. Те създават съставни елементи и работят с някои от най-големите автомобилни производители в света. Към момента близо 70 хиляди души са заети в тази промишленост, а общо 270 компании работят в бранша у нас.

През 2021 година баварската компания " FlixBus " избра България за разкриването на своя " Knowledge Hub Sofia " - експертен център на компанията с действия от ИТ и цифровизация до маркетинг и счетоводство. Предвижда се Центърът да наеме 250 висококвалифицирани експерти, като все още са назначени към 60.

" Изключително сме удовлетворени от инвестицията си в България и от гения на българските ИТ експерти. Именно фрагментите в страната ви бяха измежду водещите аргументи да ви изберем ", подчертаха от управлението на " FlixBus ".

Възможностите за вложения в България бяха показани на среща на на министъра с Фондацията на фамилния бизнес в Германия. Страната ни е все по-атрактивна локация за вложения. Множество немски компании търсят по-близка локация на техните производства до главните им пазари в Европа.

Същевременно редица компании от Германия към този момент са избрали страната ни и споделят позитивен опит. Сред тях са FESTO, Würth, Ottobock SE, Liebherr и други

Фондацията на фамилния бизнес обгръща над 500 фамилни компании със междинен оборот 1,6 милиарда евро на година и междинен брой на заетите 7 000 служащия за всяка компания. Повечето от тези сдружения са ситуирани в Северен Рейн-Вестфалия, следвани от Баден-Вюртемберг и Бавария. Повече от половината от огромните фамилни предприятия се намират в индустриалния бранш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР