Близо 350 са проверените автомобили днес по т.нар линеен подход“

...
Близо 350 са проверените автомобили днес по т.нар линеен подход“
Коментари Харесай

Акция на пътя в Пловдив: Близо 200 нарушения само за няколко часа

Близо 350 са тестваните коли през днешния ден по т.нар „ линеен метод “ от автопатрули на тринадесетте районни ръководства и секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “ на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Акцията за повишение сигурността на придвижването е извършена от 8 ч. до 11 ч., а в хода й чиновниците са снели самоличността на 432 водачи и пасажери. Констатирани са общо 135 нарушавания на пътните правила, формирани са 26 акта и 105 санкции с фиш.
Прочетете още
Паралелна интервенция, само че по метода „ широкообхватен надзор “, денем е осъществена от екипи на Трето районно управление (на МВР). В обсега на инспекциите им на Карловско шосе  в Пловдив са влезнали 93 МПС и 122 лица, а наложените административни наказания по Закона за придвижване по пътищата са общо 61.

Сред най-честите засечени нарушавания са били погрешно придвижване по пътното платно и неспазване на пътни знаци и маркировка – 67 броя. Следва лишаване преимуществото на пешеходец  - 42 броя, не потребление на предпазни колани или каски – 13 броя. В шест случая водачите са разговаряли по мобилен телефон без нужното устройство, а в други 4 колите са били механически неизправни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР