Близо 350 000 домове и предприятия останаха без ток в

...
Близо 350 000 домове и предприятия останаха без ток в
Коментари Харесай

350 000 къщи и предприятия без ток в САЩ заради снежна буря

Близо 350 000 домове и предприятия останаха без ток в Съединени американски щати поради снежна стихия, съобщи Асошиейтед прес.

Бурята аргументи смъртоносно торнадо в Алабама, натрупа над 30 сантиметра сняг в елементи от Средния Запад и докара до спирания на електричеството в редица щати.

Още фотоси вижте >>

Лошото време провокира също по този начин транспортни проблеми в страната. Авиокомпаниите анулираха над 9000 полета, планувани за през вчерашния ден или през днешния ден.

Най-сериозните прекъсвания на тока бяха съсредоточени в Тенеси, Арканзас, Тексас и Охайо, а бурята се придвижи от централната към южна и североизточната част на Съединени американски щати.

В Алабама управляващите обявиха, че торнадо е лишило живота на един човек, а трима са били ранени.

Метеоролозите оповестиха за предстоящ изобилен снеговалеж от южната част на Скалистите планини до северните региони на Ню Ингланд, както и за евентуално доста замръзване от Пенсилвания до Ню Ингланд.

Съобщено беше, че се чака доста количество сняг в Охайо, Ню Йорк и северната част на Ню Ингланд, като тук-там се предвиждаше снежна завивка сред 30 и 45 сантиметра.

В южната част на Скалистите планини беше обявено, че е паднал над 50 сантиметра сняг, а в Илинойс, Индиана и Мичиган - повече от 30 сантиметра.
 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР