Близо 3400 са жертвите сред военните от двете страни на

...
Близо 3400 са жертвите сред военните от двете страни на
Коментари Харесай

МО на Русия съобщи за близо 3400 загинали войници от двете страни

Близо 3400 са жертвите измежду военните от двете страни на войната в Украйна, стана ясно от публично изказване на съветското военно командване.

498 са убитите съветски военнослужещи по време на военната инвазия в Украйна, а над 1900 са ранените.

Жертвите измежду украинските бойци са 2870 души, заяви на брифинг представителят на Министерство на защитата на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков.

Той разкри, че през нощта в Мариупол батальонът " Азов " е минирал индустриален завод на завода за стомана, а хората са продължавали да работят, без да подозират за заплахата от гърмеж. " Националистите минират и други обекти от гражданската инфраструктура в Мариупол ", добави Конашенков.

Руските военни са завладяли Токмак и Васильовка, където се твърди, че украински военни са се предали. Под надзор е и Херсон.

Поразени са 67 обекта от военната инфраструктура на Украйна, като са извадени от строя общо 1502 обекта от началото на военната интервенция. Сред тях са 51 центрове свързочни и центрове за ръководство, 38 зенитни ракетни комплекса Противовъздушна отбрана С-300, " Бук М-1 " и " Оса ", 51 радиолокационни станции. Унищожени са 47 самолета на земята и 11 във въздуха, 472 танка и други бронирани машини, 62 реактивни системи за залпов огън, 206 оръдия и миномети, 336 броя военна автомобилна техника, 46 безпилотника.

Вертолети съпровождат по въздух напредването на съветските военни елементи, демонстрира видео на военното министерство на Русия.



От украинския Генерален щаб пък оповестиха, че до момента от съветска страна против техни обекти и жилищни квартали са изстреляни повече от 180 ракети, осведоми УНИАН.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР