Близо 3000 участници се очаква да се включат в 38-мото

...
Близо 3000 участници се очаква да се включат в 38-мото
Коментари Харесай

Близо 3000 на старт в Софийския маратон на 10 октомври

Близо 3000 участници се чака да се включат в 38-мото издание на Софийския маратон. Едно от най-големите спортни събития в столицата ще се организира на 10 октомври, неделя.

" Засега има записани 600 индивида за присъединяване в класическата дисциплинираност от 42 километра и 195 метра. На дистанцията от 21 километра се чака на старт да застанат над 1000 индивида, до момента в който в надпреварата на 10 километра ще се включат сред 1000 и 1200 бегачи ", разгласи на пресконференция главният уредник на маратона Анатоли Илиев, предава Българска телеграфна агенция. 

Онлайн регистрацията за маратона е отворена до 2 октомври (събота), а искащите да вземат участие, пропуснали този период, ще могат да се запишат в автобус офиса, който ще бъде построен в Княжевската градина и ще отвори порти на 7 октомври (четвъртък). 

Стартът на участниците в класическата отдалеченост ще бъде даден в 9:30 часа на 10 октомври, а през 10 минути по-късно ще започват и участниците на 21 и 10 километра.

Софийският маратон и тази година ще се организира по сертифицирано от Международната федерация по лека атлетика трасе. Старт-финалът е пред Националната изложба. След старта участниците потеглят към Лъвов мост, след това обръщат по бул. " Мария Луиза ", минава по улиците " Гурко " и " Алабин ", по бул. " Цар Освободител ", по бул. " Васил Левски " и бул. " Дондуков ", през моста " Чавдар " и по бул. " Владимир Вазов " и " Ботевградско шосе " до входа на София, където се прави противоположен завой. Обиколката е с дължина от 21 098 метра.

" По традиция Софийският маратон ще дефинира и националния първенец в тази дисциплинираност ", съобщи спортният шеф на БФЛА Диян Драшков. На старта се чакат най-силните български бегачи - Милица Мирчева, миналогодишната шампионка Маринела Нинева, както и Христина Козарева при дамите и Йоло Николов, Исмаил Ссенанджи и Шабан Мустафа при мъжете.

Спортният шеф на Софийския маратон Даниел Дуков уточни, че и тази година има доста огромен интерес към надпреварата от чужбина. Заявка за присъединяване са подали повече от 700 бегачи от целия свят. За страдание някои страни като Англия, Северна Македония и Сърбия вкараха ограничавания за пътешестване до България на техни жители, което евентуално ще понижи броя състезатели от тези страни.

Организаторите са поканили 8 елитни бегачи при мъжете и 7 при дамите, като измежду мъжете се отличават имената на кениеца Дънкан Коеч и на Джан Симуека от Руанда, до момента в който при дамите най-сериозният кандидат за успеха е Наом Джебет от Кения. Организаторите ще спазят традицията медалът, който получава всеки участник при финиширане, да бъде с емблематична за София постройка. Тази година това е Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР