Близо 3000 български младежи ще заминат на студентски бригади в

...
Близо 3000 български младежи ще заминат на студентски бригади в
Коментари Харесай

3000 наши студенти стягат куфарите за САЩ, надниците ударили 15-20 долара на час

Близо 3000 български младежи ще заминат на студентски бригади в Съединени американски щати тази година.

Посолството на Съединени американски щати в България направи всичко допустимо да удовлетвори поръчките на български студенти, които имат предпочитание за присъединяване в програмата за продан "Работа и пътешестване в Съединени американски щати 2022 ", по-известна като студентска бригада или Work and Travel USA. Така песимистичните изгледи в края на февруари за едвам 800 студенти, които да заминат тази пролет, се трансформираха и в края на април стана ясно, че съвсем 100 % от деклариралите интерес 3000 души ще имат опция да пътуват, оповестиха от Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати, които партнират на програмата.

"Бихме желали да изкажем признателност на посолството на Съединени американски щати в България и най-много на консулския отдел. Въпреки понижения си работен потенциал и рестриктивните мерки, произлизащи от пандемията, те взеха поради интереса от страна на българските студенти и направиха по този начин, че да насрочат нужните изявленията по всички поръчки, постъпили в организациите за интернационален културен продан, а студентите надлежно да заминат в точния момент. Оценяваме високо този жест в изискванията на комплицирана интернационална политическа и епидемиологична конюнктура ", сподели ръководителят на Асоциацията Светлан Данев.

Много американски работодатели с бизнес, които чакат сезонна претовареност, разчитат на студентите по интернационалната обменна стратегия. Повечето от тях, желаейки да създадат изискванията си по-атрактивни за студентите, актуализираха заплащането, което доближи невиждани до момента равнища от 15-20 $ на час, като в същото време предложиха и спомагателни бонуси, съкращаване на разноските за настаняване, отстъпки за храна и други. По традиция измежду българските студенти най-популярни, като дестинации за лятна бригада, са Източното крайбрежие, националните паркове и Аляска, съобщи Българска телеграфна агенция.

При пускане на обработката на кандидатурите за визови изявленията през февруари, броят места, които консулството на Съединени американски щати даде, беше извънредно непълен по отношение на броя на към този момент записаните по програмата студенти. Очаквано, отпуснатите места бяха заети незабавно.

Това провокира неодобрение измежду кандидатстващите, а Асоциацията на организациите за културен продан инициира среща с генералния консул на Съединени американски щати и с неговия екип, на която показа и отбрани доста по-големите упования на кандидатстващите от България. След диалога, към сегашния миг прогнозите са, че всички искащи, които дават отговор на изискванията на програмата, ще могат да заминат за Съединени американски щати в интервала 20 май-15 юни./Телеграф.бг


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР