Близо 300 протестиращи медици от МБАЛ Д-р Параскев Стоянов в

...
Близо 300 протестиращи медици от МБАЛ Д-р Параскев Стоянов в
Коментари Харесай

Протестиращи медици и граждани на Ловеч блокираха главния път София-Варна

Близо 300 протестиращи медици от МБАЛ " Д-р Параскев Стоянов " в Ловеч, таксиметрови водачи и локални поданици блокираха в 17.00 ч. придвижването по основния път София-Варна в региона на пътния възел " Абланица ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Недоволството им е подбудено от неразбираемото бъдеще на лечебното заведение, което е със запорирани сметки, просрочени остарели отговорности от към 6 млн. лева, с дефицит на медикаменти и консумативи.

Едва на 4 май медиците са получили януарските си заплати.

Протестиращите обявиха, че упорстват страната да предприеме съответни ограничения за спасяването на болничното заведение от закриване. Заради тежкото финансово положение напущат лекари и се затварят отделения.

Движението по основния път София-Варна се пропуща на всеки 10 минути, с цел да не се образуват огромни колони от коли. В региона има засилено полицейско наличие, до този миг няма произшествия и напрежение.

В посока София се е образувала близо трикилометрова колона от коли, по данни на пътните служители на реда. Блокадата ще продължи до 18.00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР