Близо 300 певци от 11 хорови формации ще изпълнят заедно

...
Близо 300 певци от 11 хорови формации ще изпълнят заедно
Коментари Харесай

Стотици хористи ще изпълнят „Върви, народе възродени“ в Плевен

Близо 300 артисти от 11 хорови обединения ще изпълнят дружно „ Върви, народе възродени “ на 24 май в Плевен. За трета поредна година всеобщото осъществяване на този химн е част от честването на Деня българската култура и просвета и на славянската книжовност в града.
Тържествата на 24 май ще стартират с празнично шествие, което ще тръгне в 10,30 ч. от площад „ Стефан Стамболов “ и ще стигне до барелефа на светите братя Кирил и Методий. В него по традиция вземат участие възпитаници и учители, студенти и преподаватели от Педагогическия лицей в града, актьори, художници и дейци на културата. По същото време към барелефа на светите братя ще тръгне и шествие на плевенския Медицински университет.
След тържествения обред и поднасянето на венци и цветя 11-те хора ще изпълнят „ Върви, народе възродени “ на стъпалата пред постройката на регионалната администрация.
По обяд пред Военния клуб ще бъде открит Празник на книгата, а по-късно в Арт центъра в Градската градина ще стартира тържеството за награждаване плевенски създатели и дейци на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР