Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в

...
Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в
Коментари Харесай

Първи значителен снеговалеж, 10 см натрупа на Шипка

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в регионите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч, оповестиха от Агенция Пътна инфраструктура " (АПИ).
Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването.

АПИ предлага на водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на "Пътна полиция ".

Сняг вали в Смолян и региона. В Пампорово снежната завивка е към 3 см, а температурата - минус 4 градуса, заяви Планинската избавителна работа.
Движението в района е при зимни условия, осведомят от Областното пътно ръководство. От 2 до 8 см е формираната до момента снежна завивка в региона. Снегопочистваща техника обработва пътищата в региона на Девин.

Снежната завивка на прохода Шипка надвишава 10 сантиметра , пътната настилка е заснежена и обработена, проходът се минава при зимни условия, оповестиха от общинския съвет по сигурността.

През прохода е неразрешено придвижването на коли с обща маса над 10 тона.
В равнинната част на общината вали влажен сняг. Общинският пътнически превоз се движи по разписание по градските и междуградските линии. Хлебозаводът и водоснабдителната компания действат обикновено.

Пътищата от Габрово към Трявна, Севлиево и Дряново са проходими при зимни условия.

Първи сняг за тази зима покри и София . Късно нощес дъждът се трансформира в снежинки и стартира да натрупва. Извършени са обработки с разпространяване на смеси против замръзване. Снегопочистване се прави по високите част в планината Витоша по пътищата Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко, оповестиха от Столичната община. Към момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления.

В 05.00 ч. тази заран придвижването на влаковете сред Владая и Горна баня спря поради щета в контактната мрежа вследствие надвиснали дървета, оповестиха от Директива за птиците "Национална компания железопътна инфраструктура ".

В следобедните часове в Западните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее, сочи синоптичната прогноза. Минималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, оптималните – сред 3 и 8 градуса.

Валежите стопират през днешния ден, усъвършенстване на времето от на следващия ден >> >

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР