Близо 300 жители на Трилистник, подкрепени и от хора от

...
Близо 300 жители на Трилистник, подкрепени и от хора от
Коментари Харесай

Близо 300 жители на Трилистник блокираха моста на Стряма, хората остават в протестна готовност, ако не бъдат изпълнени исканията им

Близо 300 поданици на Трилистник, подкрепени и от хора от прилежащите села, стачкуваха против непочистеното повече от 10 години корито на реката. С плакати „ Махнете гората от реката “, „ Спрете всеобщото безхаберие “, „ Трилистник е в България “ и „ Вашата безнаказаност ще ни наводни още веднъж “, хората потеглиха на спокойно шествие от центъра на селото и се събраха на моста на селото, като блокираха за малко повече от половин час придвижването по него.



Проблемът с обраслото в гъста растителност корито не Стряма не е от в този момент. Близо 10 години нито една виновна институция не предприе ограничения за цялостното почистване на реката, която в последните години замязя на гора.

 И по този начин се стигна до водното злополучие от 3 септември, предходната година, когато дигата на реката се скъса на няколко места и заля селото, а на хората се наложи за доста малко време да се избавят.

Близо 7 месеца по-късно, обстановката е същата - нито едно стръкче не е почистено, а на въпросите на Дарик от Напоителни системи, чието обвързване е това, дадоха отговор, че нямат нужната техника и средства.

Въпреки обещанието от Областна администрация, че от на следващия ден стартират дейностите по почистването на реката, хората не се отхвърлиха от авансово оповестения си митинг, тъй като са безапелационни, че с цел да се реши казусът, би трябвало да се разчисти цялото корито на реката, а освен секторът в Трилистник.



„ Трябва да се почисти от устието, където реката се влива в Марица, до Клисура, с цел да се избегне затапване на водата в който и да било сектор. Дигите също би трябвало да е укрепят, тъй като тук-там липсват “, съобщи пред Дарик един от протестиращите поданици на селото.

„ Предвидените единствено 400 метра са капка в морето, би трябвало да почисти цялата река “, сподели и кметът Мирчо Петров.



Жителите на Трилистник остават в протестна подготвеност, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР