Близо 300 души е трябвало да бъдат погребани в общи

...
Близо 300 души е трябвало да бъдат погребани в общи
Коментари Харесай

Трупове по улиците в Буча. Властите погребаха близо 300 души в масови гробове

Близо 300 души е трябвало да бъдат заровени в общи гробове в Буча, град северозападно от украинската столица Киев, където се водиха яростни сражения и той беше отвоюван от украинските сили, заяви за Франс прес кметът Анатолий Федорук, осведоми Българска телеграфна агенция.

„ В Буча към този момент погребахме 280 души в общи гробове. Беше невероятно да го създадем в трите гробищни парка в общината, които са в обсега на пукотевица на съветските военни “, сподели по телефона Федорук.

Украйна разгласи, че Буча е „ била освободена “, само че градът е унищожен от сраженията: публицисти на Агенция Франс Прес имаха опция да видят там доста зейнали дупки от снаряди, блъснали жилищни здания, и остатъци от коли.

Труповете на минимум 20 души с цивилни облекла лежаха през днешния ден на улица в Буча, свидетелства публицист на Франс прес.

През последните дни съветските сили се изтеглиха от няколко селища покрай украинската столица, след неуспеха на опита им да обкръжат Киев.

След тях се основава „ пагубна обстановка “ за мирните жители, защото войските на Москва слагат мини към жилищни здания, изоставят военна техника и „ даже телата на убитите “, предизвести в събота президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи Асошиейтед прес.

Той добави, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а борбата в източните елементи на страната ще стане по-интензивна.

" Все още не е допустимо връщането към естествен живот, подобен, какъвто беше, даже в териториите, които отвоюваме след сражения ", сподели президентът. " Трябва да изчакаме, до момента в който нашата земя бъде разминирана, да изчакаме, до момента в който ще можем да ви подсигуряваме, че няма да има нов обстрел ", сподели Зеленски.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР