Близо 300 000 мъже са избягали от Русия за петте

...
Близо 300 000 мъже са избягали от Русия за петте
Коментари Харесай

300 000 са емигрирали от Русия за 5 дни

Близо 300 000 мъже са избягали от Русия за петте дни от оповестената готовност. Това са данни на неправителствени организации, които наблюдават трафика по границите и летищата. Откакто Владимир Путин разгласи, че хора от запаса ще бъдат изпращани в Украйна, по границите се извиха дълги опашки, а самолетните билети поскъпнаха няколко пъти.

Колоната от коли сред Русия и Грузия се вие километри. В пика на трафика участници в нея споделят, че е достигнала 15 километра. Преминаването с автомобил станало толкоз мъчно, че някои зарязали колите и тръгнали пешком. Щастливците, които към този момент са пристигнали, разказват дълги инциденти.

„ Когато разбрахме за мобилизацията, оставихме всичко вкъщи, скочихме в колата и тръгнахме. Намерихме локален водач с негова кола, който ни прекара през границата. Пътувахме 24 часа и ни докара в Тбилиси ”, сподели руснакът Дмитрий Курилюнок.

Дълги колони от коли и хиляди бягащи от мобилизацията могат да се видят и на границата с Казахстан. Между двете страни има цели 22 пропускателни пункта, само че на главните се чака над 10 часа.

На терминала за заминаващи на московското летище „ Шереметиево ” опашката е толкоз дълга, че се вие по тротоара пред постройката. Бързането на емигриращите се форсира от слуховете, че Русия ще затвори границите. Властите споделиха, че няма такива проекти. Но единствено преди две седмици представителят на Кремъл уточни, че няма да има и готовност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР