Близо 300 000 лв. приходи от продадени билети отчита за

...
Близо 300 000 лв. приходи от продадени билети отчита за
Коментари Харесай

300 000 лв. приходи от билети отчита за полугодието великотърновският театър

Близо 300 000 лева доходи от продадени билети регистрира за първото полугодие екипът на Музикално-драматичния спектакъл «Константин Кисимов» във Велико Търново. За първите шест месеца на годината артистите са изиграли 77 представления, които са били приветствани от 20 371 души аудитория, оповестиха от пресслужбата.
„ Активният креативен сезон за нашия спектакъл още не е завършил. И трагичният, и музикалният отдел не са спирали да репетират и да играят интензивно през месец юли, когато следва и присъединяване ни в „ Сцена на вековете ” на Царевец с операта „ Дон Жуан ” на Моцарт. Ще почиваме единствено за две седмици през август ”, изяснява шефът на театъра Васил Вълчев.
Той регистрира, че по доходи от продажба на билети и брой изиграни спектакли театърът е надминал същия интервал на 2022 година Изиграните спектакли тогава са 56, а общият брой на феновете, които са ги посетили, е 10 447. Приходите за първите шест месеца на следпандемичната 2022-ра са близо 142 000 лева
От началото на 2023 година артистите са изиграли 26 спектакли на лична сцена и още 51 - в турне. Посетили са 30 града в страната, като в някои от тях са гостували по 2-3 пъти все с разнообразни заглавия. «Удовлетворени сме, защото успяхме да покажем най-новата ни продукция във всички огромни културни центрове в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора», разяснява Васил Вълчев. И добави, че най-силен досега е месец април, когато са показани общо 20 спектакъла пред 5792 фенове, а приходът от тях възлиза на 104 449 лева
Четири премиерни заглавия са готови и осъществени през този сезон. Първият нов театър е „ Птица в клетка “, основан по едноименната пиеса на Йонка Илиева, а премиерата бе през април. Мегаоперата „ Дон Жуан “ от В. А. Моцарт, която ще бъде показана и на 21 юли от 21 часа на откритата сцена на Царевец, е другото ново заглавие в афиша на МДТ. Със суперпродукцията театърът за първи път в своята история гостува в зала 1 на НДК в София и съумя да покори многочислената аудитория. В навечерието на празника на Велико Търново бе премиерата на концерта «Дихание» с присъединяване на Орлин Горанов, солисти и оркестъра на великотърновския спектакъл. Другият сполучлив взаимен план е «Симфонично пътешествие» с музикантите от супергрупата „ Фондацията “.
Още 13 заглавия са играли през сезона великотърновските актьори на своя сцена и в турне. Пет от тях са на драмата - комедията „ Скакалци “ на Ст. Л. Костов, фамилната драма „ Стъклената менажерия “ на Тенеси Уилямс, „ Не сме от тях “ по разказите на Чудомир, „ Хъшове “ по претекстове от повестта „ Немили-недраги ” на Иван Вазов и историческият театър „ Духът на поета “. На огромен интерес от страна на публиката се радват оперетата на Имре Калман «Графиня Марица», мюзикълите „ Криворазбраната цивилизация» и «Службогонци “. Особено сполучливи са и взаимните планове с музикантите от Б.Т.Р. и с Орлин Горанов - концертите „ Мюзикъл и рок “ и „ Отражения “, в които вземат участие оркестърът и солисти на МДТ. Три са играните детски заглавия – «Пипи Дългото чорапче», мюзикълите „ Патиланци “ и „ Мечо Пух “.

Отчетът на великотърновския спектакъл демонстрира още, че най-вече фенове - 5478 души, и най-големи доходи в размер на 72 889 лева за първото шестмесечие са осъществени от спектакъла „ Не сме от тях “. С него артистите от трагичния състав на МДТ завоюваха премията „ Комедиен шлагер на сезона “ на Чудомировите празници в Казанлък. След комедията се подрежда премиерният концерт „ Дихание “ с Орлин Горанов, който са приветствали 35 654 фенове, а приходът от него е възлиза на 70 676 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР