Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до

...
Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до
Коментари Харесай

Учени в САЩ прогнозират 300 000 смъртни случая от COVID-19 в страната

Близо 300 000 американци могат да загинат от COVID-19 до 1 декември , предвиждат здравните специалисти на Университета във Вашингтон, макар че съгласно тях 70 000 живота могат да бъдат избавени, в случай че хората съблюдават наредбите за носенето на маски, оповестява " Ройтерс ".

" В Съединени американски щати виждаме влакче на ужасите . Изглежда, че хората носят маски и се отдалечават обществено по-често, до момента в който инфекциите се усилват, след време откакто инфекциите спадат, хората се успокояват и стопират ", разяснява доктор Кристофър Мъри, шеф на IHME, съобщавайки най-новата прогноза на университета.

Американските публични смъртни случаи са над 159 000 и 4,8 милиона известни случая на заразяване.

IHME съобщи, че инфекциите спадат в някогашните епицентрове на Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас, само че нарастват в Колорадо, Айдахо, Канзас, Кентъки, Мисисипи, Мисури, Охайо, Оклахома, Орегон и Вирджиния .

Губернаторът на Охайо Майк Деуин, републиканец, съобщи в четвъртък, че е тестван позитивно за COVID-19 преди плануваната среща с президента Доналд Тръмп, само че не е имал признаци на болестта.

Тенеси и Северна Каролина регистрираха рекордни нараствания на смъртни случаи за един ден в четвъртък, надлежно с 42 и 73. Експертите считат, че разпространяването е провокирано частично от пътуванията през лятната почивка .

" Това е индикатор за идни проблеми ", съобщи доктор Антъни Фаучи.

Фаучи разяснява, откакто координаторът на коронавирусната група на Белия дом , доктор Дебора Биркс, разпознава нови проблематични области по време на телефонно позвъняване с щатски и локални чиновници в сряда.

Данните на Белия дом демонстрират дребни нараствания в % на позитивните проби в Чикаго, Бостън, Детройт и Вашингтон .
 Тръмп се надява на ваксина против COVID-19 още преди изборите в Съединени американски щати
Тръмп се надява на ваксина против COVID-19 още преди изборите в Съединени американски щати

Въпреки позицията на здравните специалисти

От позитивна позиция, медицинските експерти към този момент схващат по-добре с какво си имат работа , съобщи доктор Халила Гейтс, експерт по белодробни и сериозни грижи в " Мемориал хоспитал " в Северозападен Чикаго.

Тръмп прикани щатските и локалните управляващи да отворят още веднъж държавните учебни заведения за персонално образование. Много учебни региони в цялата страна, в това число два от най-големите, Лос Анджелис и Чикаго, са избрали онлайн образование.

Въпреки че предходната седмица броят на американците, търсещи компенсации за безработни спадна, потресаващите 31,3 милиона души са получавали чекове за безработица в средата на юли. Други данни в четвъртък демонстрират 54% растеж на съкращенията на работни места , оповестени от работодателите през юли.

Държавният департамент в четвъртък анулира наставление от март, жителите на Съединени американски щати да заобикалят всички интернационалните пътувания заради пандемията, само че американците към момента са лимитирани или неразрешени в доста елементи на света, в това число в Европейския съюз и Канада.
 54% скок на съкращения в Съединени американски щати през юли
54% скок на съкращения в Съединени американски щати през юли

" Спадът е надалеч от завършил ", понижават се заплати, " бизнеси се затваря и банкрутите се усилват "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР