Близо 30 процента от работната сила на Румъния или 13

...
Близо 30 процента от работната сила на Румъния или 13
Коментари Харесай

Близо 30 насто от работещите румънци се трудят в чужбина

Близо 30 % от работната мощ на Румъния или 13 % от популацията на страната работи в чужбина, а това съставлява изгубен за Румъния БВП, съобщи заместник-управителят на Националната банка на Румъния Ливиу Войня, представен от осведомителния уебсайт Зиаре.

Макар че през днешния ден имаме пет % безработица, сме надалеч от цялостна претовареност на работната мощ и това е по този начин, тъй като имаме доста значим демографски проблем, съобщи заместник-управителят на централната банка на конференция на тематика 10 години от присъединението на Румъния към Европейски Съюз.

Макар че Румъния записва стопански напредък над капацитета, страната продължава да има негативна раждаемост. Проблемът със застаряването на популацията визира евентуалния Брутният вътрешен продукт, а застаряването се дублира с висок % на хора, застрашени от беднотия, означи заместник-управителят на Националната банка на Румъния.

Той заяви данни от изследване на банката, съгласно които нарастване от един % на популацията на възраст над 65 години води до понижаване на евентуалния Брутният вътрешен продукт с 1,3 %. Представителят на централната банка акцентира, че стандартът на живот и разликите в заплащането не престават да са главните аргументи за емиграция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР