Близо 30 милиона са последователите на Клои Кардашиян в Twitter(снимка:

...
Близо 30 милиона са последователите на Клои Кардашиян в Twitter(снимка:
Коментари Харесай

Снимка на Клои Кардашаин в Twitter породи правни спорове


Близо 30 милиона са почитателите на Клои Кардашиян в Twitter
(снимка: @khloekardashian / Twitter)

Като медийна звезда в Съединени американски щати Клои Кардашиян постоянно наподобява съвършено на фотосите. Точно по тази причина една необработена нейна фотография, споделена в обществените мрежи, подлуди и звездата, и почитателите ѝ, и юристите, и самите обществени мрежи. Снимката била качена „ простъпка ” и семейството настоя фотото да бъде свалено. Но елементарно ли се смъква „ не-фотошопирана ” фотография на звезда от интернет?

Семейната фотография демонстрира 36-годишната жена в натурален тип край басейн, по бикини. Фотосът се появи напълно нередактиран, без какъвто и да е ретуш. Екипът на Кардашиян реагира, като съобщи тази седмица, че снимката… нарушава нейните авторски права!

Снимката е направена „ по време на частно фамилно събиране и е оповестена в обществените медии от някой от асистентите без позволение, по простъпка ”, изясни Трейси Ромулус, основен маркетинг шеф на KKW Brands пред Page Six. „ Клои наподобява красива, само че в правото ѝ на собственик на авторските права е да изиска да бъде свалено изображение, което не е предопределено за издание ”.

Според Twitter, фотографията е обект на право на поискване за събаряне според Закона за авторските права в цифровото хилядолетие (DMCA). „ Съгласно нашата политика за авторските права, ние отговаряме на тъжби по отношение на авторските права, изпратени до нас от притежателите на авторските права или техни упълномощени представители ”, съобщи представител на Twitter пред в сряда.

Някои консуматори, които бяха споделили фотографията, скоро откриха, че в изявленията им вместо фотографията попада единствено известие, което гласи: „ Това изображение е отстранено в отговор на поискване от притежателя на авторските права ”.
още по тематиката
Може ли пастата за зъби да бъде върната назад в тубата – това запита Елизабет Уорд, шефката на юристите по интелектуална благосъстоятелност Virtuoso Legal. Тя изясни, че всевъзможни опити за унищожаване на фотографията могат единствено да привлекат повече внимание към нея.

„ Това, което е много забавно за него от правна позиция, е, че в действителност не се споделя кой е направил фотографията – споделя се, че тя [Клои] има авторските права. Първият притежател на авторските права нормално е фотографът. Ako аз направя фотография на Клои Кардашиян, то аз владея авторските права. Следователно фотографията ще е под моето авторско право и аз мога да върша с нея каквото желая ”.

Говорейки като майка на тийнейджърка, госпожа Уорд намира за „ изключително тъжно ”, че това въобще е тематика на разискване заради всеобщото потребление на „ утвърдени изображения ” онлайн, които наподобява са „ подправени ” по един или различен метод. „ Те не са естествени, всички са фотошопирани и всяка тийнейджърка, която попитате, знае това ”.

Боравенето с разкрасени фотоси, съгласно юристката, има дълготраен резултат върху съзнанието на децата, налагайки им неестествени, нереалистични облици.

Но даже и правото да е на страната на Кардашиян, казусът със фотографията е индикативен за така наречен „ цифров разлив ”, споделя Ерик Шифър, ръководител на правното сдружение „ Консултанти по ръководство на репутацията ”. След като появяването на фотографията по този начин или другояче се е случила, прекомерно огромното внимание, което ѝ се отделя, „ може да сътвори резултат на увеличаване, което може да [причини] големи сърдечни болки за избран интервал от време ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР