Близо 30 милиона лева ще бъдат осигурени, за да бъдат

...
Близо 30 милиона лева ще бъдат осигурени, за да бъдат
Коментари Харесай

Пламен Нунев: Близо 30 милиона ще отидат за униформи в МВР

Близо 30 милиона лв. ще бъдат обезпечени, с цел да бъдат изплатени компенсации на чиновници в Министерство на вътрешните работи, заяви депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.

Той разяснява признатите през днешния ден от Народното събрание промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Нунев подсети, че от 2013 година не са давани пари за униформи на служителите на реда.

"За интервала и във времето униформените служители на реда, които не са получавали облекло, ще получат неговата левова равноценност. Редът за погашение на тези суми се дефинират със заповед на министъра на вътрешните работи ", сподели той пред Фокус.

На държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи, които все още на влизане в действие на закона са имали право да получат униформено облекло и за които такова не е обезпечено, се изплаща левовата му равноценност в размер на лимита за съответната година, съразмерно на отработените месеци на служба за държавен чиновник, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените предели за всяка година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР