Близо 30 милиона лева е бюджетът на община Лом през

...
Близо 30 милиона лева е бюджетът на община Лом през
Коментари Харесай

Лом ще харчи 50 млн. лева през 2019 г.

Близо 30 милиона лв. е бюджетът на община Лом през тази година – сума рекордна за финансите на крайдунавската община до момента. Най-много средства – 13 120 182 лв., са планувани за обучение, като близо 9 милиона от тях са предоставени от страната.

Още 20 млн. лв. са обезпечени за общината от европроекти, оповестиха от локалната администрация. Приоритетите на Лом през 2019 година ще бъдат ремонтите на улици и общински пътища, водопроводна мрежа, спортна зала, просветителни и обществени заведения, съобщи кметът Пенка Пенкова.

Само за финансови разноски – поправки на улици, ВиК-мрежа, обществена и спортна инфраструктура, са планувани 4 732 952 лева Допълнителните 20 милиона лв. от европейските фондове също ще бъдат вложени най-вече за възобновяване на учебни заведения, детски градини, пътища и улици. За финансиране на обществените действия пък са отделени близо 3 милиона лв.. В новия бюджет локалните налози и такси няма да се усилват и резервират размера си от предходната година, споделиха от общината. По предложение на градоначалничката Пенкова локалният парламент одобри и най-ниските размери и коригиращи коефициенти при установяване на налога върху транспортните средства.

„ Бюджетът на Община Лом за 2019 година е постоянен и уравновесен, с рекордна макрорамка – 29 944 244 лв.. Без да усилваме локалните налози и такси осигурихме положително финансиране за инфраструктурни планове, обучение, обществени и спортни действия “, сподели Пенка Пенкова. Общинският съвет в Лом одобри и доклада за 2018 година за осъществяване на Програмата за ръководство през мандата 2015-2019 година Кметът Пенкова ще показа доклада и пред жителите доникъде на февруари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР