Близо 30 години любимата говорителка на поколения – Лили Ванкова,

...
Близо 30 години любимата говорителка на поколения – Лили Ванкова,
Коментари Харесай

Лили Ванкова женена за прочут зъболекар (Снимка)

Близо 30 години обичаната говорителка на генерации – Лили Ванкова, заобикаля съзнателно медийното внимание. Макар да е трансферирала 70-те, звездата на Българска национална телевизия не е изгубила чара си и софиянци към момента я заглеждат и стопират по улиците.

От години Лили живее съвсем на пъпа на столицата, в китна къща до Петте кьошета. Всъщност парцелът е благосъстоятелност на нейния сегашен брачен партньор – небезизвестния ортодонт Иван Антикаджиев. Домът им се прочу освен като кабинет на стоматолога, само че и като място за сбирки на някои знакови интелектуалци и ВИП персони.

Лили и Иван постоянно посрещат в райския двор на къщата си скулптора Георги Чапкънов, писателя Стефан Цанев, актьорите Антон Радичев и Васил Банов, някогашния кмет Стефан Софиянски, шоумена Агент Тенев и доста други известни бохеми.

Тази година Лили и Иван ще честват перлена женитба, или 30 години от подписване на брака им. Двамата минали под венчилото на 8 ноември 1991 година, единствено две седмици преди той да стане зам.-министър на опазването на здравето в държавното управление на Филип Димитров. На 1 септември 1992-ра обаче самичък се отхвърля от поста, а Лили е уволнена от тогавашния началник на Българска национална телевизия Асен Агов с депеша, която гласяла към този момент да не се явява на работа. Преди години се заприказва, че Лили и Иван са пред бракоразвод и тя се е изнесла да живее в Княжево, само че истината се оказа напълно друга. Двамата просто си дали къса почивка, с цел да стартират да си липсват отново. Бившата говорителка и зъболекарят нямат общи наследници. Тя има двама синове от първия си брак с Райчин Пръмов, единия от които погреба прекомерно млад. Асен си отиде единствено на 36 години, покосен от инфаркт.

Той има и по-голям брат, Иван, който е роден през 1972 година Бракът на Лили с Райчин просъществувал цели 20 години, само че след измененията решили да се разведат. Не след дълго тя срещнала сегашния си мъж, като тяхна сватовница станала починалата ѝ колежка Бригита Чолакова.
Голямата покруса на Лили си остава загубата на детето ѝ. Още повече я нараняват слуховете, които потеглят незабавно след гибелта му – че си е отишъл след корист с наркотични субстанции. Трагедията напълно я изолира от света и дълги години тя отхвърля да се появява на всемирски събития. Прави изключение единствено за мотивите на хората от най-близкия си другарски кръг, на които постоянно участва на разположение с втория си мъж Иван Антикаджиев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР