Близо 30 дка настилки ще бъдат подменени с ремонта на

...
Близо 30 дка настилки ще бъдат подменени с ремонта на
Коментари Харесай

Показаха проекта за Централна гара, вижте го СНИМКИ

Близо 30 дка настилки ще бъдат сменени с ремонта на площад Централен, като това ще стане с близо 4 млн. лв. – това стана ясно при представянето на плана за площада, проведено от общината в Дома на културата “Борис Христов ”. Имаме утвърден абстрактен план в НИНКН, от където изискват да не се позволява никакво ново строителство в зоната, посочи кметът Иван Тотев.

Идейният план за площад Централен включва четири съществени стадия – площадното пространство, реставрацията на форумите – запад и север, както и подлез Тримонциум – обясниха проектантите арх. Румяна Пройкова и арх. Джугаланов по време на срещата. Те показаха в детайли своята идея за зоната. Основната работа по площада е обвързвана с замяна на настилките. „ Те са значими за нас, тъй като дефинират графиката на площадното пространство, обясниха проектантите.

За форумната част те избират ярък гранит, останалите зони от площада, които подхождат на античните улици ще се изпълнят със сиенитени плочки. Близо половината от настилките обаче се подменят с изкуствените блокчета на „ Земелрок ”, което провокира бурни реакции в залата. „ Защо харчим близо 10 милиона за площада, с цел да го покрием с бетон ли ” – питаха жители ”. От общината обясниха, че обсега на поръчката за площада е по-голям и близо 7 млн лева от сумата отива за реконструкцията на оборудването под Централна поща.

Подробности четете в утрешния брой на в. " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР