Близо 30 бивши колеги на проф. Тодор Кантарджиев се събраха

...
Близо 30 бивши колеги на проф. Тодор Кантарджиев се събраха
Коментари Харесай

Колеги на проф. Кантарджиев отново настояха да бъде върнат на работа

Близо 30 някогашни сътрудници на проф. Тодор Кантарджиев се събраха на митинг пред Националния център по заразни и паразитни заболявания и настояха той да бъде върнат на работа, заяви БНР.

Преди ден проф. Кантарджиев на центъра.

" За нас неговото пенсиониране беше прекомерно ненадейно и също по този начин считаме, че той не е елементарен служител и един изявен академик и началник не може с лека ръка да се отстранява, макар че има законово съображение. Но желая да подчертая, че нашите претенции напълно не са ориентирани против него (министърът на опазването на здравето - бел. ред.) или цялото управление на Министерството на здравеопазването. Просто ние се обръщаме с готовност и молба, в случай че може да бъде възобновен ", сподели заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) Искра Райнова.

На уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания е оповестена и, която към този момент е подписана от над 700 души. Тя е отворена за всеки, който желае да го поддържа, споделиха чиновници на Центъра, които я провеждат.

Освен онлайн, подписи ще се събират и на входа на НЦЗПБ, разгласи юристът Таня Гюрова, която се включи в митинга тази заран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР