Близо 30 000 бирени опаковки събра Карлсберг България през 2017

...
Близо 30 000 бирени опаковки събра Карлсберг България през 2017
Коментари Харесай

В кампанията „Заедно за природата“ Карлсберг България събра близо 30 000 бирени опаковки


Близо 30 000 бирени опаковки събра Карлсберг България през 2017 година по време на акцията „ Заедно за природата”. Инициативата е част от политиката на Карлсберг България за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност за да насочи вниманието към разделното събиране и преработване на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – Благоевград, Шумен и София, като в нея взеха присъединяване над 4000 жители и посетители на градовете. „ Заедно за природата “ се употребява с поддръжката на локалните управляващи в Шумен и Благоевград и следва да уголемява своя обсег през 2018 година

На събитията във всеки от трите града жителите бяха поканени да донесат оптимално количество празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за преработване (без значение от съответната марка или цвят на опаковката) и против тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на артикули от техните марки, както и еко чанта за извършване на покупки.

„ Карлсберг Груп има нов, интегриран метод към устойчивото развиване. „ Заедно за природата “ е нашият местен израз на световната ни тактика, а зад положителните резултати стоят сполучливи партньорства и усилена екипна работа. Чрез „ Заедно за природата “ ние споделяме нашето схващане за грижата към средата, в която живеем, а задачата ни е да реализираме действителни резултати в интерес на обществото, “ показа Бранимир Братанов, Mаркетинг шеф в „ Карлсберг България “.

„ В Екопак България сме отдадени да работим за опазването на природата посредством партньорство и съдействие - с организации, институции и с потребителите, тъй че да имаме по-голям положителен резултат върху обществото. Радваме се, че в лицето на Карлсберг България имаме мощно зает корпоративен жител и сме положителни за триумфа и развиването на „ Заедно за природата “ в бъдеще “, съобщи Михаил Митев, Mениджър Бизнес развиване в „ Екопак България “.

Основен детайл в тактиката на Карлсберг България за стабилно развиване е интеграцията на виновни практики в бизнес политиката на компанията. Разбирането за резистентен бизнес се внедрява в съществуващите бизнес процеси, развиват се политики, които да обезпечат нужните стандарти, търси се съдействие с външни сътрудници и се слагат съответни цели на локално равнище, с цел да се усъвършенства устойчивото показване на компанията.

За последните 15 години, в които Карлсберг е притежател на благоевградската пивоварна „ Пиринско питие “, както и на пивоварна „ Шуменско питие “, компанията е вложила близо 240 млн. лв. общо в двата си завода. Последната инвестиция на компанията е от 2017 година в пречиствателна станция в завода на „ Пиринско “ в Благоевград на стойност 5 млн. лв..

Карлсберг България непрекъснато развива и модернизира индустриалните си процеси за усъвършенстване на потреблението на естествени запаси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои старания съумява да избави от изсичане над 16 хиляди дървета, икономисва над 13 млн. кВтч електрическа енергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела нефт.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва многообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар. От началото на годината (за 11-те месеца на 2017 - от януари до ноември, включително) компанията е пазарен водач с 31,6% пазарен дял в размер. „ Пиринско питие “ е водещата бирена марка у нас с 19,8% пазарен дял в размер. Данните са на организация Nielsen A/S.

Карлсберг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с огромно портфолио от бирени марки и други питиета. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са измежду най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР