Близо 3 десетилетия след едно от най-емблематичните убийства в шоубизнеса

...
Близо 3 десетилетия след едно от най-емблематичните убийства в шоубизнеса
Коментари Харесай

След 27 години разкриха кой гръмна Тупак Шакур

Близо 3 десетилетия след едно от най-емблематичните убийства в шоубизнеса американската полиция повдигна обвиняване на някогашен водач на негърска тайфа за стрелбата по рапъра. Кървавият екшън датира от септември 1996 година, когато именитият рапър бе прострелян с 4 патрона от преминаващ автомобил и умря в болница след седмица едвам на 25-годишна възраст.

Миналия петък разширено правосъдно жури в щата Невада упрекна за „ ликвидиране със смъртоносно оръжие “ 60-годишния през днешния ден Дуейн Дейвис, прочут в квартала си като Кийфи Ди. Според полицията той е възнамерявал съдбовната пукотевица, откакто пременникът му се е сбил с Тупак Шакур в казино в Лас Вегас.

Грег Кадинг, пенсиониран детектив от полицията в Лос Анджелис, прекарал години в следствие на убийството на Тупак, съобщи, че не е сюрпризиран от ареста на бандита.

„ Всички останали заговорници или участници в този случай са мъртви “ – твърди Кадинг, акцентирайки Дуейн Дейвис като „ последния оживял обвинен “.

В съда прокурорът Диаджакомо назова Дейвид някогашен водач на улична тайфа и „ пълководец на терен, който е поръчал гибелта на Шакур “.

Задържаният, естествено, отхвърля да е забъркан въобще по случая.

Боготворен от почитателите си, само че ненавиждан от родителите им поради своите песни, възхваляващи насилието и омразата към дамите, Тупак Шакур постоянно се забъркваше в неприятности и прекара огромна част от последните 2 години и половина от живота си в съда, в пандиза или по лечебни заведения.

Източник: вестник „ Уикенд “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР