Близо 3.77 млрд. лева са приходите от продажба на лотарийни

...
Близо 3.77 млрд. лева са приходите от продажба на лотарийни
Коментари Харесай

Лотарии на Божков с 3.77 млрд. лева оборот за 5 години

Близо 3.77 милиарда лв. са приходите от продажба на лотарийни билети и от залози на фирмите " Ню Геймс " и " Национална лотария " на предприемача Васил Божков. Сумата е насъбрана за 5 години - от началото на 2014 година до края на 2018 година За този интервал двете сдружения заявяват, че са изплатили на печеливши общо над 2.68 милиарда лв..

Печалбите на фирмите за интервала са за 373.4 млн. лв..

Това излиза наяве от оповестените финансови доклади на " Национална
лотария " и " Ню геймс ". Пълните документи действително бяха оповестени за първи път в понеделник, макар че по закон сдруженията имат обвързване да подават информацията към Агенцията по вписванията и тя би трябвало да се разгласява в Търговския указател. Качените до момента доклади обаче бяха нечетивни и от тях не ставшеа ясно какви са приходите, разноските и облагите на фирмите. Последно те получиха напътствие да подадат четливи данни за издание в регистъра.

Сега докладите са оповестени на страницата 7777.bg и това бе оповестено от " Ню геймс ". От тях излиза наяве също, че фирмите са плащали десетки милиони левове комисионни на дистрибуторите си - вериги бензиностанции, магазини за хранителни артикули, павилионите на " Лафка ". За 2018 година сумата от бюджета на " Ню геймс " е близо 75 млн. лв., за 2017 година е съвсем 66.8 млн. лв.. През 2014 година разходът по това перо е бил 10.35 млн. лв..

Обяснението за неочакваната бистрота и публикуването на четливи доклади е " отбягване на спомагателни внушения за прикриване на информация ", написа в известие на " Ню геймс " до медиите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР