Близо 3,3 млн. лева са приходите на МБАЛ „Д-р Сергей

...
Близо 3,3 млн. лева са приходите на МБАЛ „Д-р Сергей
Коментари Харесай

Болницата в Момчилград - с 30% ръст на приходите през 2021 г.

Близо 3,3 млн. лв. са приходите на МБАЛ „ Д-р Сергей Ростовцев “ в Момчилград за 2021 година Лечебното заведение няма насъбрани дълготрайни отговорности. Това стана ясно по време на съвещание на Общинския съвет, който одобри доклада на лечебното заведение за предходната година, осведоми БНР.

Според основния финансист на болничното заведение Милена Гюдюлева приходите за 2021 година са в размер на 3,298 млн. лв.. Тази сума е с 1,16 млн. лева повече спрямо постъпилите средства за същия интервал на предходната година, което съставлява растеж от 30%.

Приходите от НЗОК за съществена активност, или чисти доходи от продажба на услуги, са 1,791 млн. лева, което е с 450 хиляди лева повече спрямо миналата година, сочат данните от доклада.

Това нарастване е главно за сметка на суми, изплатени от НЗОК по изпълнително дело за неизплатена над лимита активност за 2017 и 2018 години в размер на 236 хиляди

През миналата година има нарастване на разноските за хонорари, медикаменти и консумативи, което се дължи на Коронавирус пандемията, изясни Милена Гюдюлева. На работещите на първа линия са отпуснати 741 хиляди лева в допълнение, 516 хиляди лева пък са приходите от Министерството на здравеопазването по контракт за лечебни заведения в отдалечени и труднодостъпни региони.

„ За страдание приходите не са от непрекъснат темперамент “, уточни Гюдюлева. Тя добави, че през последните месеци има завишение на разноските, а причина за това са повишаващите се цени на медикаменти и консумативи, както и електрическа сила. Парната апаратура на лечебното заведение е с дърва и затова нарасналите разноски за ток не оказват значително значение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР