Близо 290 000 граждани са подали данъчните си декларации за

...
Близо 290 000 граждани са подали данъчните си декларации за
Коментари Харесай

НАП: 84% от данъкоплатците са подали декларациите си по интернет

Близо 290 000 жители са подали данъчните си заявления за облагане на приходите досега, оповестиха от, предава БНР. От приходната организация припомнят, че приходите от трудови правни отношения на всички лица, които през 2020 година са работили от България отдалечено за задграничен шеф, подлежат на данъчно облагане в страната.
Изключение е допустимо единствено за задграничните лица, които са работили отдалечено за своя задграничен шеф от България по-малко от 183 дни и сред страната ни и страната, на която са локални лица за данъчни цели има подписана Спогодба за отбягване на двойното данъчно облагане, напомнят от Националната организация за приходите.
 2021 година – крайният период за подаване на данъчните заявления за физически лица е друг 2021 година – крайният период за подаване на данъчните заявления за физически лица е друг
В края на април изтича срокът за подаване на годишните данъчни заявления за всички физически лица. Заради това информационният директ...
Оттам прецизират, че срокът от 183 дни е в границите на календарната година или в границите на всеки 12 поредни месеца, според от съответната конвенция. Когато този период е надвишен, налог се дължи в България от първия ден, в който лицето поставя труд отдалечено в страната.
Иначе – общо за данъчната акция, 84% от данъкоплатците са избрали да подадат формулярите си по интернет, като по този начин се резервира наклонността на преобладаващо онлайн обявление. Най-предпочитана е авансово попълнената данъчна декларация, регистрират още от организацията.
Данъчната акция за обявление на приходите, получени през 2020 година, завършва на 5 май поради Великденските празници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР