Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в

...
Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в
Коментари Харесай

Задържаха сребърни изделия на стойност над 186 000 лв. на Капитан Андреево

Близо 27 кг сребърни украшения, част от които укрити в тайник с електронен механизъм, откриха митническите чиновници, при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 16 юли, на пункта, идва влекач с полуремарке с непозната регистрация. Водачът- жител на Република Черна гора, показал постоянни документи за транспортираната стока от Турция през България за Босна и Херцеговина.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, оповестяват от Агенция " Митници ".



При в началото осъществения оглед митническите чиновници са разкрили, в междинната част на конзолата на арматурното табло в шофьорската кабина на влекача, особено построен тайник с електронно отключване.

В тайника е открита железна кутия, цялостна с пакети, съдържащи произведения от бял метал – гривни, пръстени, синджири, обици, огърлици. В хода на инспекцията още пакети с украшения са открити под пасажерската и шофьорската седалки.



От укритията са извадени 84 пакета с произведения от бял метал, които съгласно експертизата на вещото лице са от сребро проба 925. Общото тегло на откритите бижута е 26.706 кг на стойност 186 942 лв..

Контрабандно пренасяните сребърни украшения са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР