Близо 27 000 души по оценка на организаторите се събраха

...
Близо 27 000 души по оценка на организаторите се събраха
Коментари Харесай

Десетки хиляди в Берлин призоваха за реформи в селското стопанство

Близо 27 000 души по оценка на уредниците се събраха през днешния ден в Берлин с апели за по-екологична селскостопанска политика на фона на интернационално ревю за селско стопанство и хранителни артикули "Зелена седмица ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Начело със 150 трактора, пъстрата колона от фермери, бранители на климата и правата на животните, и други групи се включиха в марша, който потегли към обяд от Бранденбургската врата под мотото "Писна ни! ".

Френски фермери подкараха тракторите си към Париж

Демонстрацията към този момент се е утвърдила като годишно събитие в календара на Берлин, съвпадащо със селскостопанското ревю, което стартира през вчерашния ден. Някои протестиращи носеха плакати с претенции: "Субсидии единствено за органичните! " или за опазване на биоразнообразието в немските полета.

Според полицията акцията протича спокойно, без обилни произшествия и нарушавания. Освен ревюто "Зелена седмица " в Берлин се организира конференция на аграрни министри, с представители на над 70 страни, под председателството на немския министър на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер. Тази година митингът в Берлин съответствува с разгорещения спор в Германия за битката с климатичните промени и усилването на публичното внимание и присъединяване в младежкото придвижване "Петъци за бъдещето ", учредено от шведската тийнейджърка Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична.

Трактори задръстиха холандски автомагистрали

Вчера фермери стачкуваха в редица немски градове против по-строгите регулаторни условия на управляващите и стотици трактори блокираха главен бул. в Берлин. Преди дни пък производители на мед организираха "лепкав митинг " пред министерството на земеделието против продължаващото потребление на противоречив хербицид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР