Близо 267 млн. лева са постъпленията в НАП - Варна

...
Близо 267 млн. лева са постъпленията в НАП - Варна
Коментари Харесай

Ръст на приходите в НАП - Варна с над 46 млн. лв. | До 17 март офисът в морската столица събра 34% повече ДДС спрямо същия период на 2022 г.

Близо 267 млн. лв. са постъпленията в Национална агенция за приходите - Варна към 17 март 2023 година, което е с 46 млн. лева, или 21 % повече по отношение на същия интервал на предходната година.

По-високата събираемост е резултат от екипната работа и ясна тактика на данъчните в морската столица, която директно кореспондира с повишение на данъчната просвета от страна на задължените лица.

До средата на март приходите за централния бюджет надвишават 134 млн. лева, което е нарастване с 24 %, спрямо първите два месеца и половина на миналата година. Събраният налог върху приходите на физически лица е над 39 млн. лева, корпоративен налог – над 3 млн. лева и повече от 80 млн. лева Данък добавена стойност. Постъпленията от Данък добавена стойност в бюджета бележат растеж с 34 %, което се равнява на 20,2 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Приходите от осигурителни вноски към 17 март надвишават 132 млн. лева, което е с над 20 млн. лева или 18 % повече по отношение на първите два месеца и половина на предходната година.

От Национална агенция за приходите - Варна припомнят, че през 2022 година приходите в бюджета са над 1 398 милиона лв., което е със 123 милиона лв. повече, спрямо 2021 година.

Запазва се наклонността от минали години за трайна позитивна смяна в държанието на длъжниците. Наблюдава се растеж на доброволното обявление и заплащане на отговорностите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР