Близо 260 000 лв. субсидии е получил за последните 5

...
Близо 260 000 лв. субсидии е получил за последните 5
Коментари Харесай

Собственикът на изоставените коне взел 260 000 лв. за 5 г.

Близо 260 000 лева дотации е получил за последните 5 година фермерът Петър Пищалов, притежател на изоставените коне в Осоговския балкан, от които над 70 умряха. Пищалов е бил глобен за този интервал с към 67 000 лв. поради неизпълнени условия по гледане на животните. Това сочи информация на Държавния фонд „ Земеделие “ в Кюстендил.

Конете бяха открити през предишния уикенд. Собственикът на стадото от 100 коня - Петър Пищалов от Кюстендил, изоставил животните без храна в местността Бек кладенец в Осоговската планина. Заради случая шефът на Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/ в Кюстендил - доктор Емил Гъгнев, бе освободен като краткотрайно изпълняващ длъжността. За краткотрайно изпълняваща длъжността шеф бе назначена доктор Велка Войнова, която е шеф на отдел " Контрол на храните " в регионалната дирекция.

Фермерството си Петър Пищалов стартирал с 10 коня през 2013 година, които гледал в кюстендилското село Буново. През 2014 година записал 99 овце, 20 коня, 6 кози и 3 говеда. За сегашния фермерски сезон, съгласно справките, той гледа 287 овце и 77 коня, които очевидно е пуснал в Осоговския балкан.

Санкциите против него са 5% от поисканата дотация, откакто не е изпълнявал нормативните условия по гледането на животните. Все още не са огласени резултатите от инспекцията на комисията от централното ръководство на Българската организация по надзор на храните. Тя е осъществена на място на животновъдните обекти на Пищалов в края на седмицата и ще покаже има ли и какви ще са новите наказания против него.

Познати на фермера разясняват, че след всяка получена дотация той купувал животни, а като го питали по какъв начин ще ги гледа, се кръстел - бил религиозен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР