Близо 260 000 безработни от уязвимите групи са започнали работа

...
Близо 260 000 безработни от уязвимите групи са започнали работа
Коментари Харесай

Близо 260 000 безработни от уязвими групи са започнали работа

Близо 260 000 безработни от уязвимите групи са почнали работа в следствие от активността на Центровете за претовареност и обществено подкрепяне (ЦЗСП) през интервала 2015-2021 година За същия интервал екипите на центровете са съдействали за включване в образование на 12 180 души, а близо 63 000 безработни са получили услуги за интензивно държание на пазара на труда, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Центровете за претовареност и обществено подкрепяне са новаторска услуга за обслужване на хора от уязвими групи посредством даване на цялостния набор от услуги за претовареност и обществено подкрепяне на едно гише. Към момента в страната действат 76 ЦЗСП, в които всеки месец поддръжка получават приблизително към 60 000 безработни според от своите самостоятелни потребности. Те получават услуги за интеграция на пазара на труда, обществени и фамилни помощи.

Основната цел на предоставяните услуги е предварителна защита на общественото изключване и възстановяване качеството на живот на хората от уязвимите групи, както и създаване на равномерен преход сред пасивното приемане на помощи и включването в трайна претовареност. Комплексните услуи се дават на безработни младежи, в това число младежи с трайни увреждания, безработни младежи от обществени заведения със приключено обучение, дълготрайно безрабони, безработни самотни родители, безработни над 50 година или хора с главно или по-ниско обучение и без професионална подготовка.

Служителите в центровете подкрепят и хора с увреждания, като ги насочват към подобаващи обществени услуги или включване в механизма персонална помощ и оказват подпомагане за здравното им обезпечаване. Подкрепа получават и здравно неосигурените, които се нуждаят от болнично лекуване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР