Близо 26 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция

...
Близо 26 млрд. лева са приходите, постъпили в Националната агенция
Коментари Харесай

Близо 26 млрд. лева са приходите в НАП до края на ноември

Близо 26 милиарда лв. са приходите, постъпили в Националната организация за приходите от началото на годината до края на ноември. От ведомството допълниха, че сумата е с съвсем 3,7 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година.

Общо данъчните доходи от януари до 30-ти ноември възлизат на повече от 14 милиарда и 700 милиона лв., като данъкът върху приходите на физическите лица е близо 4 милиарда лв.. Над 3 милиарда лв. е корпоративният налог и 7.5 милиарда са постъпленията от Данък добавена стойност, макар че за някои браншове ставката е понижена от 20 на 100 поради пандемията от COVID-19.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски надвишава 10.5 милиарда, включително над 6 милиарда за държавно публично обезпечаване, близо 3 милиарда за здравноосигурителни вноски и 1.5 милиарда - за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог - над 80%, като това главно се дължи на смяната в периодите на заплащането на предплатени вноски, разясняват от Национална агенция за приходите.

От налога върху приходите на физически лица постъпленията се усилват с близо 16 на 100, а при осигурителните вноски растежът е резистентен - с съвсем 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите.

В известието от Приходната организация е представен и ръководителят ѝ - Румен Спецов, който показва убеденост, че с този ритъм на събираемост Агенцията ще надмине упованията към нея.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР