Близо 250 са постоянно живеещите в гр. Мелник, като през

...
Близо 250 са постоянно живеещите в гр. Мелник, като през
Коментари Харесай

В Мелник дават безвъзмездно помещение за аптека

Близо 250 са непрекъснато живеещите в гр. Мелник, като през почивните дни и пролетно-летния сезон има над 3000 посетители. Аптека и съответна здравна грижа обаче няма, заяви Българска национална телевизия.

Жители на града разясниха, че множеството хора там са в пенсионна възраст, само че не могат да си купят обикновени неща. За да могат да получат лекарства те пътуват до Сандански и Ново Делчово. Липсва и здравно обслужване. Има сестра, която идва два пъти седмично, само че това е извънредно незадоволително, с цел да покрие потребностите.

„ Липсата на аптека е огромен проблем за града “, сподели кметът на Мелник Сашо Филипов.

„ Настояваме в случай че има някакъв метод, нещо да се направи, от страната да се субсидира отварянето на аптека и да има доктор в града. За аптеката имаме готово помещение, даваме го безплатно, с цел да идват хората да си купуват медикаменти. Същото е и за медицински служащ, подали сме в интернет, че търсим доктор. Осигурили сме за доктор жилище, в което да живее гратис, и кабинет “, сподели още той.

Филипов добави, че има диалози с фармацевти, които ще бъдат финансирани по методиката за възнаграждение на работа в труднодостъпни и отдалечени региони. „ Това ще е огромна помощ и за хората от селата в региона “, добави той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР