Близо 250 машини обработват настилките в районите със снеговалеж, съобщават

...
Близо 250 машини обработват настилките в районите със снеговалеж, съобщават
Коментари Харесай

Снежен ден в части от страната: 250 снегорина чистят пътищата

Близо 250 машини обработват настилките в регионите със снеговалеж, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Обработката на настилките продължава, изключително по усойните места и оборудванията, където има предпоставки за хлъзгавост и замръзване.

От АПИ приканват водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване.

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Възможно е да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа е оповестена на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, а също на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР