Близо 25 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Близо 25 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

Близо 25 млрд. лв. са постъпленията в НАП през 2020 г.

Близо 25 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите през 2020 година, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Това е с над 700 млн. лева над плануваното и с над 1,1 милиарда повече от миналата 2019 година, регистрират от Национална агенция за приходите.

Въпреки коронакризата, бизнесът и жителите са внасяли добросъвестно налозите и осигуровките, регистрират от приходната организация.

Запазва се наклонността за растеж на постъпленията в хазната, като за предходната година той е към 5 на 100 по отношение на миналата, допълват от ведомството.

През 2020 година данъчните доходи възлизат общо на 14 милиарда лева От тях над 2,6 милиарда лева са платени от бизнеса за корпоративни налози, а 3,7 милиарда лева от налог върху приходите на физически лица. Постъпленията от налога върху добавената стойност са 7,6 милиарда лева

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 10,6 милиарда лева, като от тях 6,3 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 2,7 милиарда лева - за здравноосигурителни вноски и 1,5 милиарда лева - за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

"2020, с изключение на всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна взаимност. Някои стопански браншове бяха тежко наранени, други претърпяха напредък, само че общото е, че без значение от компликациите, бизнесът и жителите правилно съблюдаваха уговорките си към бюджета. Ценим високо това ", споделя във връзка рекордните приходи в Национална агенция за приходите изпълнителният шеф на организацията Галя Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР