Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД Пожарна безопасност и защита

...
Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

ОДМВР-Силистра в готовност за законосъобразното провеждане на изборите

Близо 230 чиновници на ОДМВР-Силистра, РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и РД „ Гранична полиция ” ще се включат в защитата на 223 изборни секции в региона в деня на вота за Народно заседание на 02 април. Охраната на пространствата за гласоподаване, изборните бумаги и бюлетини и устройствата за гласоподаване ще бъде поета от полицията в събота към обяд и ще продължи до привършване на изборния развой и предаването на материалите в РИК. Във всички изборни секции са осъществени предварителни инспекции от екипи на полицията и пожарната с оглед гарантиране на сигурността.

В ОДМВР-Силистра е образуван действен щаб под управлението на регионалния шеф старши комисар Мартин Недялков, който ще ръководи силите и средствата на дирекцията и ще реализира взаимоотношение с институциите, имащи отношение към изборния развой.

Всички полицейски чиновници, които ще охраняват секции и ще извършват задания по запазване на публичния ред в изборния ден, са минали инструктажи за уговорките и пълномощията им.

Мобилни екипи от чиновници на икономическа и престъпна полиция ще работят за своевременни инспекции на сигнали за нарушавания на политическите права на жителите.

Създадена е организация жителите, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета в бранш „ Български документи за идентичност ” при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан ще работят на 01 април от 08:30 ч. до 17:00 ч., а на 02 април – от 08:30 до 19:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР