Близо 21 милиона деца в САЩ и техните територии се

...
Близо 21 милиона деца в САЩ и техните територии се
Коментари Харесай

USDA изчислява, че 21 милиона деца ще получат летни хранителни помощи чрез нова програма през 2024 г.

Близо 21 милиона деца в Съединени американски щати и техните територии се чака да получат хранителни добавки това лято посредством нова непрекъсната федерална стратегия, Департаментът на Съединените щати на земеделието, разгласен в сряда.

Тридесет и пет щата, всичките пет територии на Съединени американски щати и четири племена се включиха в програмата Summer Electronic Benefits Transfer или Summer EBT, която съгласно държавното управление има за цел да добави съществуващите стратегии през лятото, които са имали повече стеснен обсег.

„ Никое дете в тази страна не би трябвало да гладува “, сподели министърът на земеделието Том Вилсак в изявление за Асошиейтед прес. „ Те сигурно не би трябвало да гладуват, тъй като губят достъп до питателна храна в учебно заведение през летните месеци. “

През декември 2022 година Конгресът направи Summer EBT непрекъснат от 2024 година, откакто USDA го тества в продължение на няколко години. Щатите, които избраха да не се включат за това лято, ще имат късмет да се причислят за лятото на 2025 година, сподели USDA.

Кой отгова...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР