Близо 2000 румънски туристи са засегнати от фалита на британския

...
Близо 2000 румънски туристи са засегнати от фалита на британския
Коментари Харесай

Близо 2000 румънци са засегнати от фалита на Томас Кук

Близо 2000 румънски туристи са наранени от банкрута на английския туроператор "Томас Кук ", като по-голямата част от тях даже не са съумели да заминат на отмора, заяви през днешния ден министърът на туризма Богдан Триф, представен от в. "Адевърул ".

"Засегнати са 2000 туристи, като половината от тях даже не съумели да заминат ", сподели министърът и изясни, че досега не е постъпило нито едно искане за репатриране в Министерство на външните работи или в Националната асоциация на туристическите организации.

Туристите, които не са съумели да заминат на отмора, само че към този момент са заплатили цената й, ще получат назад парите си от организациите, сподели Богдан Триф.

Той заяви за случай на румънски туристи в Кипър, които били евакуирани от стая в тризвезден хотел преди края на почивката си, само че туристическата организация, с която са отпътували, е покрила останалите дни, които не са били заплатени от "Томас Кук ".

Най-старият туристически оператор в света "Томас Кук " разгласи в понеделник банкрут, откакто през уикенда не съумя да откри нужните средства за оцеляването си. Компанията влиза в положение на "незабавна разпродажба ", показва в. "Адевърул " и напомня, че банкрутът на "Томас Кук " е засегнал към 600 000 туристи в страни от целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР