Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха

...
Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха
Коментари Харесай

Хиляди метри плат, текстилни изделия и чанти бяха унищожени

Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни произведения и чанти бяха унищожени при извършени в края на август и началото на септември три процедури под контрола на Териториална дирекция "Тракийска ".

Артикулите са имитации на световноизвестни марки и са били предопределени за реализация на пазара у нас и в други страни членки на Европейския съюз. При две от процедурите, на 01 и 02.09.2020г., посредством машинно нарязване са унищожени 48 рула с дължина 1920 метра плат с изображения на обичани анимационни герои.



Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който дошъл при започване на годината в склад в Пловдив. Митническите чиновници на Търговско дружество "Тракийска " направили инспекция на заявените в митническите документи 560 колета с групажна стока.

В 24 от колетите са открити 146 рула плат, щампован с изображения на Paw Patrol, Turtles Ninja, Sponge Bob, Minions, Dora the Explorer, Hello Kitty.

За задържането са известени представители на правопритежателите на марките, които са открили, че стоките са подправени и съгласно нормативната уредба би трябвало да бъдат унищожени.



Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки.

Фалшивите артикули са арестувани от митническите чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество Тракийска при инспекции навътре в страната през тази година за нарушаване на Европейски правилник № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР