Близо 2000 жители на Северна Македония с българско гражданство са

...
Близо 2000 жители на Северна Македония с българско гражданство са
Коментари Харесай

Близо 2000 жители на Северна Македония се записаха за COVID имунизация у нас

Близо 2000 поданици на Северна Македония с българско поданство са се записали за имунизация против COVID-19 в двата мобилни кабинета, разкрити на граничните пунктове „ Станке Лисичково “ и „ Златарево “.
Българската страна обезпечи имунизациите, а финансирането е благодарение на доктор Милен Врабевски, ръководител на фондация „ Българска памет “.
На граничния пункт „ Станке Лисичково “ имунизирането стартира малко след 10 часа, а искащите да се ваксинират бяха над 50. В екипа, обезпечен от доктор Врабевски са двама лекари и четири медицински сестри. Д-р Николина Кръстева:
„ Има мощен интерес от жителите от близкия регион. Но имаме и хора, които пътуват от вътрешността на страната “.
Горанчо Стоянов е българин от Северна Македония, който има бизнес у нас и през днешния ден е записал за имунизация в мобилния пункт на границата цялото си семейство.
„ Взехме номер и цялото семейство ще дойдем да се имунизираме “.
Близо половин година са траяли напъните на доктор Милен Врабевски за реализацията на концепцията, която е ориентирана най-вече към хората с български генезис от Северна Македония.
„ Говорим за работа в комплицирана епидемиологична среда, която включва значително жителите на Северна Македония. Имаме 120 хиляди и повече паспорта там – т.е. ние сме длъжни да се погрижим за тези жители. Затова ние взехме решение да създадем този жест, по моя самодейност, само че с решение на Министерски съвет, и да се погрижим и за тях. А ние сме и длъжни да го създадем “, сподели доктор Милен Врабевски.
Имайте поради, че това беше борба, която продължи към 6 месеца – да убедим предходната власт, че това нещо би трябвало да го създадем “, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР