Близо 2000 американски войници ще бъдат изпратени в близко време

...
Близо 2000 американски войници ще бъдат изпратени в близко време
Коментари Харесай

2000 US военни в Германия, Полша и Румъния. Бългаpия бе подмината

Близо 2000 американски бойци ще бъдат изпратени в близко време в Германия и Полша, а 1000 военнослужещи на Съединени американски щати, които сега са ситуирани в Германия, ще бъдат предислоцирани в Румъния. Това заяви представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от Ройтерс.

" Допълнително ще предислоцираме близо 2000 американски бойци от Съединени американски щати в Европа в околните няколко дни ", сподели представителят.

Американският президент Джо Байдън към този момент утвърди изпращането на към 2000 американски бойци в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 военнослужещи на Съединени американски щати от Германия в Румъния в израз на готовността на Съединени американски щати да защитят съдружниците си от НАТО на фона на рецесията към Украйна.

Източник, осведомен с детайлите на интервенцията, добавя пред организацията, че 1700 бойци от базата " Форт Браг " в Северна Каролина ще бъдат изпратени в Полша, а 300 военнослужещи от същата база - в Германия. Тези 2000 военнослужещи са от 82-ра въздушнопреносима дивизия, главните сили за бързо реагиране на американската войска.

От Германия в Румъния ще бъдат трансферирани близо 1000 американски бойци, които ще се причислят към 900-те американски бойци, които към този момент са ситуирани там, и силите, които Франция реши да изпрати в Румъния.

" Съединени американски щати ще продължат да се съветват и координират с Франция и всички наши съдружници, с цел да подсигуряват, че се допълваме взаимно в съответното разполагане на нашите войски ", означи Кърби.

Американските бойци, за които оповестява Кърби, се прибавят към тези 8500 военни, които Пентагонът предишния месец сложи в бойна подготвеност за изпращане в Европа, в случай че Русия нападне Украйна. Целта е да се успокоят съдружниците от НАТО, разтревожени от скупчването на десетки хиляди съветски бойци на украинската граница, като в същото време се избегне разполагане на сили в самата Украйна.

" Тези сили няма да бъдат ситуирани за непрекъснато ", безапелационен бе Кърби.

" Тези сили няма да водят война в Украйна. Важно е да изпратим мощен сигнал на (руския президент Владимир) Путин, а искрено казано, и на света, че НАТО е значима за Съединени американски щати и за нашите съдружници ", настоя представителят на Пентагона.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР