Близо 200 военнослужещи, от които 100 шофьори, ще предоставят временна

...
Близо 200 военнослужещи, от които 100 шофьори, ще предоставят временна
Коментари Харесай

От понеделник военни ще помагат за доставката на горива във Великобритания

Близо 200 военнослужещи, от които 100 водачи, ще дават краткотрайна поддръжка за доставките на горива до бензиностанциите от понеделник, заяви английското държавно управление, представено то Би Би Си.

Мярката се постанова на фона на дефицита на водачи на камиони в страната и паническото пазаруване, които остави голям брой бензиностанции без гориво.

От държавното управление оповестиха още, че ще разрешат на 300 задгранични водачи на цистерни неотложно да стартират работа в Обединеното кралство. Те ще могат да останат в страната до края на март идната година.

Правителството акцентира, че страната разполага с задоволително гориво, в случай че хората не се презапасяват, и че обстановката в редица бензиностанции се усъвършенства. От Лондон обаче признават, че някои елементи на страната са по-тежко наранени от други.

Брайън Мадърсън, ръководител на Асоциацията на търговците на бензин, която съставлява към 5500 бензиностанции от общо 8300 за цяла Англия, съобщи, че Шотландия, Северна Англия и Централна Англия регистрират доста усъвършенстване и все по-малко места са без гориво.

Той обаче акцентира, че към момента има „ огромен проблем “ в Лондон и Югоизточна Англия, където обстановката в действителност се е влошила.

Мадърсън също по този начин предизвести, че от идната седмица водачите може да чакат растеж на цените на горивата, като посочи, че те се дължат на „ световни фактори “, а не на опити за печалбарство в сложната обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР