Близо 200 собственици и управители на хотели, както и украински

...
Близо 200 собственици и управители на хотели, както и украински
Коментари Харесай

Хотелиери на бунт, държавата не им плаща за украинците

Близо 200 притежатели и шефове на хотели, както и украински бежанци, настанени в базите им, блокираха за малко кръговото кръстовище на Равда в посока Слънчев бряг. Хотелиерите настояха страната да изплати средствата, които са похарчили, откакто са приютили украинците. Обещаните им пари са по програмата за филантропична помощ на търсещите протекция у нас.

Не сме получили средствата за банкет на украински бежанци за месеците март и април, както и сумите за месец май и тези, които се дължат по новата стратегия от 1 юли, споделиха хотелиерите. Един от тях показа, че дължимата сума, която чака е в размер на 600 000 лв..

При блокирането, което стартира в 9 часа сутринта във вторник, там се образува огромна колона от чакащи коли.
Много украинци пристигнаха на митинга и поддържаха митинга на хотелиерите. Те носеха плакати " Оставете ни тук! " и настояха страната да подкрепи туристическия отрасъл. - " Подкрепяме хотелиерите, тъй като и те ни поддържаха. Те ни приютиха в това тежко за нас време. Ние нямаме къде да отидем. Молим България да ни поддържа по този начин, както до момента ", разясниха украинците.

" През месеците май и юни имах 750 индивида бежанци, това е обяд, вечеря следобедна закуска. Сега оставих към 400 индивида, защото имам 500 души туристи... Унизително е ние се молим за личните си пари ", сподели хотелиер от митинга.
" Започвам да се чудя дали в миналото ще си получа парите, чакам към този момент да ни бъде спряно електричеството ", съобщи негов сътрудник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР