Близо 200 пожарникари се опитват да загасят пожара, избухнал след

...
Близо 200 пожарникари се опитват да загасят пожара, избухнал след
Коментари Харесай

1800 евакуирани заради пожара в рафинерията край Инголщат


Близо 200 пожарникари се пробват да загасят пожара, избухнал след детонация в рафинерия в баварския град Инголщат, Южна Германия, оповестява Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС. Ранени са минимум 8 души, като трима от тях са със съществени изгаряния. Причините за експлоадирането на гърмежа към момента не са ясни.

Съоръжението, благосъстоятелност на компанията „ Байернойл ” е ситуирано край брега на река Дунав. Взривната вълна от детонацията, която е станала в 05:30 часа локално време, е била усетена на разстояние от няколко километра. Според данни на полицията гърмежът е станал в бранша за произвеждане на полутечен газ.

Близо 1800 души от разположените в съседство градчета Вохбург и Иршинг са евакуирани като защитна мярка. Те са настанени в постройките на локални учебни заведения до потушаването на пламъците. Над оборудването се издига гъст облак черен отровен пушек. Затова управляващите приканиха хората, живеещи в радиус от 20 километра към мястото на случая да „ държат прозорците на домовете си затворени и да не излизат на открито, в случай че не е безусловно належащо ”.

„ Байернойл ” има две рафинерии в Бавария, в които работят 790 чиновници. Компанията преработва петролни артикули за производството на бензин, дизел и домашен газ, както и битум. Годишно в рафинериите се преработват към 10,3 милиона тона недопечен нефт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР