Близо 200 хиляди сигнала са подадени от гръцките граждани за

...
Близо 200 хиляди сигнала са подадени от гръцките граждани за
Коментари Харесай

В Гърция - до 3000 евро бонус при подаване на информация за укриване на данъци

Близо 200 хиляди сигнала са подадени от гръцките жители за подправени касови бележки. От през днешния ден се изплащат бонуси на съдействалите за откриване на измами в огромни размери, оповестява БНР.

От през днешния ден се изплащат
бонуси от по 3000 евро на жители, които са уведомили министерството на развиването за подправен касов бон, което е довело да откриване на случаи на крупно укриване на налози.

С стратегия, която всеки може да смъкна на смарт телефона си, потребителите ревизират дали касовата записка е отразена в оборота на компанията.

Така гръцките управляващи ангажираха жителите, а също и чужденците, в битката против укриване на приходите.

До в този момент са подадени съвсем 200 хиляди сигнала, като половината са анонимни, осведомиха управляващите. Днес по 3000 евро
бонус получават лицата, показали персоналните си данни и помогнали за откриване на огромни суми укрити налози.

Сумата на
бонуса варира от 100 евро до 3000 според от разкритото нарушаване.
" Бонус-донос " - мина на първо, само че не и на второ четене
В края на предходната година при приемането на данъчните закони у нас в Народното събрание също бе дебатирана сходна мярка - така наречен " бонус-донос ".

С промени в данъчно осигурителния процесуален кодекс Народното събрание даже одобри на първо четене при сигнал в Национална агенция за приходите за укрити налози подателят да получава 10% от събраната в допълнение сума.

На второ четене обаче тази мярка отпадна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР