Близо 200 души се събраха днес в московски парк по

...
Близо 200 души се събраха днес в московски парк по
Коментари Харесай

Близо 200 души протестираха в Москва срещу проектозакон за домашното насилие

Близо 200 души се събраха през днешния ден в московски парк по апела на религиозна организация, с цел да стачкуват против проектозакон, който планува санкции за домашно принуждение, камшик, който управляващите дълго време пренебрегваха, съобщи Агенция Франс Прес.

Този текст се приготвя от депутатка от ръководещата партия, която би желала да го внесе в края на година. Проблемът с домашното принуждение изостри вниманието на обществеността след правосъдни каузи и драми, провокирали апели законите, уреждащи този проблем в Русия, да станат по-строги. Ревностни бранители на православната религия се оповестиха срещу този план, пояснявайки, че са против насилието, само че съгласно тях настоящето законодателство пази добре жертвите, а новият тест ще бъде ориентиран против "традиционните фамилни полезности " в Русия.

Изследване: 59% от руснаците желаят решителни промени в страната

"Този закон трансформира фамилията в предмет. Неправителствени организации ще могат да се намесват в живота на фамилиите и да ги разделят. Това е началото на унищожаването на фамилията ", съобщи пред Агенция Франс Прес Андрей Кормухин, уредник на демонстрацията. Според него един подобен текст няма да понижи случаите на домашно принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР