Близо 200 души бяха арестувани за предполагаемо лошо строителство следкатастрофалното

...
Близо 200 души бяха арестувани за предполагаемо лошо строителство следкатастрофалното
Коментари Харесай

Над 200 души са арестувани в Турция за некачествено строителство, довело до хиляди жертви

Близо 200 души бяха задържани за хипотетично неприятно строителство следкатастрофалното земетресение, което удари Турцияпо-рано този месец, заяви турското министерство на правораздаването, заяви CNN.

Около 50 000 души починаха в Турция и Сирия след земетресението на 6 февруари.

Министерството заяви, че 626 души са „ обвинени “, откакто постройките са се срутили изцяло или са били съществено развалени вследствие на земетресенията.Някои от обвинените починаха при земетресението, до момента в който полицията към момента търси други.

В събота министърът на правораздаването на Турция Бекир Боздаг сподели, че са събрани доказателства в хиляди здания.

Повече от 5700 здания в Турция са се срутили съгласно организацията за бедствия на страната и са заложени въпроси по отношение на целостта на структурите в някои региони на засегнатите райони.

„ Нещото, което поразява най-много, са видовете сривания -това, което назоваваме сриване на пластове,което е видът сриване, което ние, инженерите, не обичаме да виждаме “, сподели Мустафа Ердик, професор по земетръсно инженерство в университета Богазичи в Истанбул.

„ При такива сривания е мъчно,както виждате,и доста трагично да се избавят животи.Това доста затруднява работата на екипите за търсене и избавяне ”, добави той.

Ердик съобщи, че фотосите на необятно публикувани опустошения и парчета демонстрират, че „ има мощно променливи качества на дизайна и структурата “.Той прибавя, че видът структурни повреди след земетресение нормално са частични сривания.

„ Пълните сривове са нещо, което постоянно се опитвамеда избегнем, както в проекта, по този начин и в действителния дизайн “, добави той.

Причинена от индивида злополука?

След предходни бедствия строителните правила бяха затегнати,което трябваше да подсигурява, че модерните здания ще устоят на огромни земетресения.Въпреки това доста развалени здания в засегнатия район наподобява са били новопостроени.Жителите и специалистите в този момент се питат дали държавното управление не е съумяло да предприеме нужните стъпки за използване на строителните разпореждания.

Ясемин Дидем Акташ, строителен инженер и учител в University College London,каза пред CNN, че до момента в който земетресението и неговите вторични земетресения са представлявали „ доста мощно събитие, което би било предизвикателство даже за здания, отговарящи на условията “, мащабът на вредите демонстрира, че постройките не дават отговор на стандартите за сигурност.

„ Това, което виждаме тук, несъмнено ни споделя, че нещо не е наред в тези здания и може да се окаже, че те не са проектирани в сходство с условията преди всичко или осъществяването не е проектирано вярно “, съобщи Дидем Акташ.

Няколко критици също слагат под въпрос периодическото утвърждение от страна на турското държавно управление на по този начин наречените „ строителни амнистии “ – всъщност законови изключения, които против възнаграждение прощаваха на бизнесмените за създаване на планове без нужните условия за сигурност.

Амнистиите имаха за цел да узаконят по-стари ексцентрични здания, които са били издигнати без нужните разрешителни.Те също по този начин не изискват от разработчиците да основат постройките в сходство с разпоредбите.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР