Близо 200 деца от II ОУ “Д-р Петър Берон” и

...
Близо 200 деца от II ОУ “Д-р Петър Берон” и
Коментари Харесай

200 деца в ролята на лесовъди за ден

Близо 200 деца от II ОУ “Д-р Петър Берон” и III ОУ “Димитър Благоев” в Шумен се включиха в сряда в екоинициативата “Лесовъд за един ден”, която обичайно се организира незабавно след Седмицата на гората. Празникът беше проведен от Североизточното държавно дружество, ДГС-Шумен, РДГ-Шумен, Природен парк “Шуменско плато” и горски педагози от ШУ “Епископ Константин Преславски”, ДГС-Смядово и ДЛС-Паламара.
 g-4  g-3  deca2
Директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Емил Гелов пожела на децата да се забавляват, само че и да научат доста нови неща за гората и нейните жители, и в края на деня децата в действителност оживено разясниха новите познания.

Малките запалянковци първо се разделиха на 6 тима, които поредно минаха през разнообразни научни и спортни центрове. Имаха опция да опознаят горските животни, да схванат по какъв начин живеят жителите на пещерите и да вземат участие в спортни игри, които ще им оказват помощ при последващи походи в планината.

Всеки от малчуганите имаше опция да си създаде медальон от дърво, на който да изпише името си, да нарисува обичаното си животно, цвете или дърво от естествения парк. Децата вършиха и картички от естествени материали – цветя, листа, клончета и камъчета, които ще бъдат подарък за родителите.

В края на празника дребните участници се снабдиха с ранички с лакомства. Те ще им бъдат потребни и когато един ден поемат по горските пътеки. До края на седмицата “Лесовъд за един ден” ще събере още деца от района на СИДП.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР